Sastojci:
- 600 g teleće šnicle
- 60 g susam
- dva čena beli luk
- jedan koren celera
- dve kašike soja sosa
- jedna kašika suvi origano
- maslinovo ulje
- so
- biber - mleveni
Priprema:
Celer očistite, pa izrendajte.
Susam nasuvo malo propržite u tiganju.
Šnicle istanjite između 2 lista pek papira veoma tanko.
Poređajte ih sve na pek papir, tako da se delimično preklapaju i obrazuju jedan pravougaonik.
Preko poređajte narendan celer, propržen susam, suvi origano, so i biber, pa savijte u rolat, pomažući se pek papirom.
Oštrim nožem isecite rolat na kolutove oko 2 cm debljine, pa svaki učvrstite čačkalicom.
Pržite na maslinovom ulju u većem tiganju, zajedno sa izgnječenim belim lukom, malo origana i soja sosom.
Možete i da poklopite, pa da ostavite da se dinsta nekoliko minuta.
Služiti toplo.