POTREBNI SASTOJCI:
- mleveno meso, junetina - 1 kg
- luk - 1 glavica
- hleb - 2 kriške
- suvi začin
- kumin
- čili
- dva čena belog luka
- so
- krompir - 2 komada
- paradajz - 2 komada
- paprike - 1 komad
- paradajz pire - 3 kašike
- voda
- ulje
- belo vino za hleb
PRIPREMA:
U posudu stavite mleveno meso. Dodajte sitno iseckan beli i crni luk, kriške hleba (prethodno potopljene u vinu)
Dodajte začine, malo vode i lepo promešajte. Ostavite mleveno meso u fižideru 1 sat. Napravite ćufte i ispržite. Oljuštite krompire i isecite na kolutiće.
Ispržite ih u istoj masti u kojoj ste pržili ćufte. Isecite paradajz i paprike na kružiće. U tepsiju počnite da ređate ćufte, krompir, paradajz pa čuftu, krompitr itd.
Između njih, tu i tamo stavite papriku. Pecite na 200 stepeni 15 minuta. Rastvorite paradajz pire u 300 ml kipuće vode. Izvadite jelo i polijte ga paradajzom.
Ponovo vratite u rernu, povećajte na 250 stepeni i nakon 20 minuta jelo je gotovo. Pospite iseckanim peršunom. Veoma ukusno jelo iz turske kuhinje.