POTREBNI SASTOJCI:
- mleveno meso, junetina - 1 kg
- luk - 1 glavica
- hleb - 2 kriške
- suvi začin
- kumin
- čili
- dva čena belog luka
- so
- krompir - 2 komada
- paradajz - 2 komada
- paprike - 1 komad
- paradajz pire - 3 kašike
- voda
- ulje
- belo vino za hleb
PRIPREMA:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
U posudu stavite mleveno meso. Dodajte sitno iseckan beli i crni luk, kriške hleba (prethodno potopljene u vinu)
Dodajte začine, malo vode i lepo promešajte. Ostavite mleveno meso u fižideru 1 sat. Napravite ćufte i ispržite. Oljuštite krompire i isecite na kolutiće.
Ispržite ih u istoj masti u kojoj ste pržili ćufte. Isecite paradajz i paprike na kružiće. U tepsiju počnite da ređate ćufte, krompir, paradajz pa čuftu, krompitr itd.
Između njih, tu i tamo stavite papriku. Pecite na 200 stepeni 15 minuta. Rastvorite paradajz pire u 300 ml kipuće vode. Izvadite jelo i polijte ga paradajzom.
Ponovo vratite u rernu, povećajte na 250 stepeni i nakon 20 minuta jelo je gotovo. Pospite iseckanim peršunom. Veoma ukusno jelo iz turske kuhinje.