Turske ĆUFTE sa krompirom iz RERNE: Mirisi Bliskog istoka u vašoj KUHINJI!

Vesti 04.05.2022 13:34 0

Probajte tradicionalne turske ćufte i uživajte u jedinstvenom skladu orjentalnih ukusa

Turske ĆUFTE  sa krompirom iz RERNE: Mirisi Bliskog istoka u vašoj KUHINJI!

Printscreen/Youtube

POTREBNI SASTOJCI:

  • mleveno meso, junetina - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 2 kriške
  • suvi začin
  • kumin
  • čili
  • dva čena belog luka
  • so
  • krompir - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • paradajz pire - 3 kašike
  • voda
  • ulje
  • belo vino za hleb

PRIPREMA:

U posudu stavite mleveno meso. Dodajte sitno iseckan beli i crni luk, kriške hleba (prethodno potopljene u vinu)

Dodajte začine, malo vode i lepo promešajte. Ostavite mleveno meso u fižideru 1 sat. Napravite ćufte i ispržite. Oljuštite krompire i isecite na kolutiće.

Ispržite ih u istoj masti u kojoj ste pržili ćufte. Isecite paradajz i paprike na kružiće. U tepsiju počnite da ređate ćufte, krompir, paradajz pa čuftu, krompitr itd.

Između njih, tu i tamo stavite papriku. Pecite na 200 stepeni 15 minuta. Rastvorite paradajz pire u 300 ml kipuće vode. Izvadite jelo i polijte ga paradajzom.

Ponovo vratite u rernu, povećajte na 250 stepeni i nakon 20 minuta jelo je gotovo. Pospite iseckanim peršunom. Veoma ukusno jelo iz turske kuhinje.

 

Komentari (0)
Loading