Rižoto sa KOZICAMA: Lagana prolećna VEČERA uz koju prizivamo MORSKU OBALU!

Vesti 03.05.2022 20:03 0

Ako vam je dosadila teška zimska hrana ovakva promena će vam prijati

Rižoto sa KOZICAMA: Lagana prolećna VEČERA uz koju prizivamo MORSKU OBALU!

Shutterstock

Osim što je reč o izuzetno zdravom obroku koji se sprema brzo i lako, moramo da piznamo da nas nije iznenadilo to što je upravo ovaj recept najtraženiji danas na internetu. 


Potrebno je:
  • 500 g smrznutih kozica
  • 6-7 čena belog luka
  • 50-100 ml maslinovog ulja
  • 250 ml pirinča
  • oko 200-300 ml vode
  • 150 ml belog vina
  • 100 ml paradajz soka
  • 1 veliki ili 2 manja paradajza
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 veza peršun lista
  • 50-100 g crnih maslina
  • morska so
  • 2 lovorova lista
  • malo suvog ruzmarina
  • biber
  • suvi začin


Priprema:
Na maslinovom ulju propržite na listiće sečen beli luk, a kada porumeni izvadite ga (kasnije za dekoraciju) i na istom ulju propržite sitno seckan crni luk. Obavezno posolite. Zatim dodajte i kozice i pirinač, pa oljušten i sitno iseckan paradajz i zalijte sa malo belog vina,dodajte lovorov list, biber, suvi začin i malo ruzmarina...

Dinstajte narednih dvadeset minuta, pa dodajte sitno iseckan beli luk i peršun. ostavite da odstoji deset minuta.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading