Osim što je reč o izuzetno zdravom obroku koji se sprema brzo i lako, moramo da piznamo da nas nije iznenadilo to što je upravo ovaj recept najtraženiji danas na internetu.
- 500 g smrznutih kozica
- 6-7 čena belog luka
- 50-100 ml maslinovog ulja
- 250 ml pirinča
- oko 200-300 ml vode
- 150 ml belog vina
- 100 ml paradajz soka
- 1 veliki ili 2 manja paradajza
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 veza peršun lista
- 50-100 g crnih maslina
- morska so
- 2 lovorova lista
- malo suvog ruzmarina
- biber
- suvi začin
Na maslinovom ulju propržite na listiće sečen beli luk, a kada porumeni izvadite ga (kasnije za dekoraciju) i na istom ulju propržite sitno seckan crni luk. Obavezno posolite. Zatim dodajte i kozice i pirinač, pa oljušten i sitno iseckan paradajz i zalijte sa malo belog vina,dodajte lovorov list, biber, suvi začin i malo ruzmarina...
Dinstajte narednih dvadeset minuta, pa dodajte sitno iseckan beli luk i peršun. ostavite da odstoji deset minuta.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO