Nikome ne pada tolio teško kuvanje, koliko pada kasnije ribanje masnih naslaga na posuđu. Zagorele fleke, ogroman su problem, pogotovo posle pečenja mesa.
Ovaj jedinstven trik vam pomaže da se spasite nepotrebnog posla i pustite pleh da se ,,sam'' oriba.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Celu površinu pleha pospite sodom bikarbonom pa prelijte običnim belim sirćetom.
Posle toga, prospite sodu i sirće, a u pleh stavite malo deterdženta za sudove i vruću vodu.
Ostavite da stoji još 20 minuta, prebrišite sunđerom i bićete zadivljeni, sve fleke će nestati i pleh će izgledati apsolutno kao da je nov.
Takođe ako se mučite sa masnim naslaga nakupljenim na rerni, ova tri sastojka će vam pomoći da ih se rešite.
Sastojci:
- tečnost za sudove
- soda bikarbona
- alkoholno sirće
Priprema:
Napravite gustu pastu od tečnosti i sode i sa njoj premažite unutrašnost rerne.
Izbegavajte grejače i zatvorite vrata od šporeta.
Najbolje bi bilo da ovo odradite pre odslaka u krevet, da bi smesa skroz delovala.
Ujutru samo poprskate po rerni sa sirćetom i obrišite ubrusom.