Ove stvari svi BACAMO u đubre: Evo zašto bi trebalo ODMAH da prestanemo, neki RAZLOZI će vas iznenaditi!

Vesti 21.04.2022 09:16 0

Staru odeću i predmete možemo da iskoristimo na različite načine

Ove stvari svi  BACAMO u đubre: Evo zašto bi trebalo ODMAH da prestanemo, neki RAZLOZI će vas iznenaditi!

Shutterstock

Ekspert za čišćenje po imenu Karolin Solomon, u videu kojeg je podelila na Tik Toku, rekla je kako stare stvari ne treba bacati jer ih možete preraditi i koristiti za čišćenje ili organizaciju doma, piše "The Sun".

Čarape bez para

Ništa nije tako iritantno kao gomila pojedinačnih čarapa nakon pranja rublja. Karolin savjetuje da takve čarape iskoristite kao krpe za prašinu, a zatim je to u videu demonstrirala tako što je zavukla ruku u čarapu i obrisala prašinu iznad okvira slike.

Boce s raspršivačem

Karolin je rekla da spremite prazne, iskorišćene boce s raspršivačem kako bi unutra mogli stavljati sredstva za čišćenje koja ste sami napravili. Sve što treba da učinite je da kombinujete vodu s malo deterdženta za posuđe i dobićete izvrsno višenamensko sredstvo za čišćenje.

Kutijice od mobilnih telefona

Ako još čuvate kutije u kojima su bili vaši telefoni kada ste ih kupili, to će vam dobro doći. Naime, Karolin je rekla da se te kutijice mogu koristiti kao organizatori na radnom stolu. Recimo, u jednu kutijicu možete staviti spajalice, u drugu račune, u treću popise za kupovinu i tako dalje.  

Stare četkice za zube

Ako ste mislili da bacite stare četkice, radije nemojte. Možete je iskoristiti kao četkicu za čišćenje. - Da biste je dezinfikovali pre upotrebe uzmite malo vodonik peroksida, ostavite ga nekoliko minuta i zatim potopite četkicu u vodu - objasnila je Karolin.

Stare majice

Umesto da bacite stare majice, pretvorite ih u krpe za čišćenje. Nema potrebe da trošite novac na male krpe za brisanje, kada ih već imate kod kuće. Tako ćete uštediti novac, ali i očistiti površine u svom domu.

Tegle

Karolin je rekla da možete koristiti i prazne tegle od krastavaca koje imate kod kuće. Jednostavno dobro isperite i uklonite nalepnicu, a zatim ih upotrebite za suve namirnice kao što su orašasti plodovi ili šećer.
 

Komentari (0)
Loading