Sigurni smo da će vas ovaj recept oduševiti.
Sastojci:
- 12 kriški starog hleba
- 6 listova kačkavalja
- 6 listova šunke
- 3 crvene paprike ili paradajza
- 4 jaja
- 50 ml mleka
- pola kašičice soli
Priprema:
Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.
Umutite jaja i dodajte mleko.
Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.
Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.
U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.
Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO
zora
17.04.2022 08:44Francuzi bas ne prave przenice. To su recepti stranaca a moj je bas to sto vi dajete kao recept. Stalno ih pravim kad kolima idemo u Srbiju. Hleb, jaja sunka,i sir koji se otapa na toploti kao onaj za cizburger. Vas naslov je izmisljen.