Sodu bikarbonu ste do sada dodavali u vodu kada kuvate jaja, kako ne bi pukla. Takođe, mnoge domaćice je koriste kada prave prirodna sredstva za čišćenje kuće. Sada sa sodom dobijate najlepša uskršnja jaja koja će ukrasite svaku svečanu trpezu. Zaboravite sve do sada što ste korisitili, ova tehnika će vas raspametiti.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 10 kuvanih jaja
- topla voda
- po 4 kašike sode bikarbone za svaku boju
- 3-4 kašičice boje za 1 jaje
- sirće
- ulje
Priprema
U svaku posudu stavite po četiri kašike sode i pomešajte sa malo vode, treba da bude gusta smesa. Tube sa bojom (nemojte da otvarate) stavite u šolju i prelijte ključalom vodom. Ostavite da malo stoje, a zatim ih sipajte u posude gde je soda bikarbona. Lepo promešajte. Jaja skuvajte i osušite, pa stavite u kalup za mafine. Preko svakog jajeta sipajte po kašuku različite boje (kombinacijte pravite po želji), a zatim sipajte i kašiku sirćeta. Ostavite 15 minuta, pa vadite jaja i obrišite ubrusom.
BONUS VIDEO