Prema rečima eksperta za čišćenje i organizaciju Karolin Solomon, ova mesta se retko čiste, a prepuna su bakterija. Ona kaže da je jedno od glavnih mesta na koje ljudi zaboravljaju, fioka za proizvode u vašem frižideru. Neophodno je da je uvek izvadite i dobro očistite.
Ona dodaje i da ljudi često zaboravljaju ručku na frižideru. Budući da je neuredne ruke dodiruju ceo dan, na njoj se može sakriti mnogo prljavštine i bakterija, uprkos tome što izgleda čisto.
Slično, vaš otvarač za limenke bi mogao da deluje čisto, ali pranje u sudoperi nije uvek dovoljno. Karolin predlaže natapanje u alkoholnom sirćetu na 10 minuta kako bi se osiguralo uklanjanje svih bakterija. Čak i ako daske za sečenje održavate čistima trebalo bi da ih redovno dezinfikujete, posebno ako sečete sirovo meso.
Još jedna stvar na koju ljudi ne obraćaju pažnju je čep od sudopere. Karolin savetuje da stavite veću količinu sode bikarbone i prelijete vrelom vodom uvek posle pranja sudova.