Univerzalna marinada za govedinu
Najuniverzalniji recept za marinadu za govedinu je sa medom i senfom. Ovi sastojci su savršeni i za svinjetinu, kao i marinada za rebarca ili prženi vrat, pa čak i za ribu. Međutim, u slučaju govedine, savršeno je. Slatka i začinjena kombinacija ukusa čini govedinu mekom i jedinstvenom. Na ovaj način možete marinirati meso za bilo koju obradu - može se pržiti, dinstati i peći.
Evo recepta za 1,5 kg mesa:
- 2 kašike meda, najbolje višecvetnog,
- 2 kašike senfa,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika vode
- so, biber, suva crvena paprika,
- 1 kašika bilo kojeg bilja (najbolje mirođija)
Priprema marinade ne traje dugo. Međutim, meso u marinadi treba da odstoji malo duže. Minimalno vreme mariniranja je 4 sata, ali je poželjno ostaviti meso preko noći. Zahvaljujući marinadi, jelo će biti nežno, sočno i slatko. Ako dodate oštriji senf, meso će poprimiti još izrazitiji karakter. Možete posegnuti i za senfom sa senfom.