Marinada za govedinu: Meso će biti SOČNO i MEKANO, a za to je zaslužan JEDAN tajni sastojak

K.Ć. Vesti 06.04.2022 21:40 0

Marinada za govedinu je obavezna. Za razliku od drugog mesa, dosta je tvrda, pa mora malo da odstoji u marinadi da omekša i bude ukusnija. Saznajte kako da napravite odličnu marinadu za govedinu!

Marinada za govedinu: Meso će biti SOČNO i MEKANO, a za to je zaslužan JEDAN tajni sastojak

Shutterstock

Univerzalna marinada za govedinu

Najuniverzalniji recept za marinadu za govedinu je sa medom i senfom. Ovi sastojci su savršeni i za svinjetinu, kao i marinada za rebarca ili prženi vrat, pa čak i za ribu. Međutim, u slučaju govedine, savršeno je. Slatka i začinjena kombinacija ukusa čini govedinu mekom i jedinstvenom. Na ovaj način možete marinirati meso za bilo koju obradu - može se pržiti, dinstati i peći.

Evo recepta za 1,5 kg mesa:

  • 2 kašike meda, najbolje višecvetnog,
  • 2 kašike senfa,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika vode
  • so, biber, suva crvena paprika,
  • 1 kašika bilo kojeg bilja (najbolje mirođija)

Priprema marinade ne traje dugo. Međutim, meso u marinadi treba da odstoji malo duže. Minimalno vreme mariniranja je 4 sata, ali je poželjno ostaviti meso preko noći. Zahvaljujući marinadi, jelo će biti nežno, sočno i slatko. Ako dodate oštriji senf, meso će poprimiti još izrazitiji karakter. Možete posegnuti i za senfom sa senfom.

  • Pomešajte med sa maslinovim uljem. Ako se kristalizuje, odmah dodati vodu.
  • Dodajte senf i promešajte.
  • Dodajte malo bilja i začina.
  • Premažite meso marinadom sa svih strana.
  • Marinirano meso prebacite u posudu ili činiju, prekrijte folijom i ostavite u frižideru najmanje 4 sata
  • Komentari (0)
    Loading