Univerzalna marinada za govedinu
Najuniverzalniji recept za marinadu za govedinu je sa medom i senfom. Ovi sastojci su savršeni i za svinjetinu, kao i marinada za rebarca ili prženi vrat, pa čak i za ribu. Međutim, u slučaju govedine, savršeno je. Slatka i začinjena kombinacija ukusa čini govedinu mekom i jedinstvenom. Na ovaj način možete marinirati meso za bilo koju obradu - može se pržiti, dinstati i peći.
Evo recepta za 1,5 kg mesa:
- 2 kašike meda, najbolje višecvetnog,
- 2 kašike senfa,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika vode
- so, biber, suva crvena paprika,
- 1 kašika bilo kojeg bilja (najbolje mirođija)
Priprema marinade ne traje dugo. Međutim, meso u marinadi treba da odstoji malo duže. Minimalno vreme mariniranja je 4 sata, ali je poželjno ostaviti meso preko noći. Zahvaljujući marinadi, jelo će biti nežno, sočno i slatko. Ako dodate oštriji senf, meso će poprimiti još izrazitiji karakter. Možete posegnuti i za senfom sa senfom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
