Čuvena Markiza torta: Čokoladna, pahuljasta i lagana, savršen desert bez pečenja kora (RECEPT)

K.Ć. Vesti 29.03.2022 09:52 0

Čuvena kremasta torta čiji ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Topi se u ustima, a za njenu pripremu nije potrebno ni mnogo sastojka ni mnogo truda

Čuvena Markiza torta: Čokoladna, pahuljasta i lagana, savršen desert bez pečenja kora (RECEPT)

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 2 kutije piškota (duple piškote)
  • 250 g margarina ili putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g čokolada za kuvanje
  • 6 jaja
  • 1 kašika ruma (za fil)
  • 2 kašike ruma i
  • 2 dl mleka (za umakanje piškota)
  • 100 g lešnika

Priprema

U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).

Fil: Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu pa dodati 6 žumanaca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven lešnik. Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca, pa varjačom sastaviti sa filom. Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poređati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati.

Komentari (0)
Loading