Kuvani KUPUS bez mesa: Posni ručak PUN VITAMINA i vlakana, košta 200 dinara, a može da stoji u frižideru SEDAM dana

Vesti 27.03.2022 12:48 0

Lagani ručak koji prija i u letnjim i u zimskim danima

Kuvani KUPUS bez mesa: Posni ručak PUN VITAMINA i vlakana, košta 200 dinara, a može da stoji u frižideru SEDAM dana

Shutterstock

 

Sastojci: 

  • 1 glavica kupusa,
  • 2-3 šargarepe,
  • 1 veza mladog luka,
  • 5-6 čenova belog luka,
  • 1 celer,
  • 2-3 krompira, 
  • zelena paprika (slatka i ljuta),
  • 1-2 paradajza (može i kuvani), 
  • suvi začin,
  • aleva paprika,
  • 1 kašika brašna,
  • ulje

Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.

Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.

Komentari (0)
Loading