Gotova za SAT VREMENA: Ovaj recept za RIBLJU ČORBU će vas oboriti s nogu, a gosti će misliti da ste pored šporeta stajali ceo dan!

Vesti 26.03.2022 12:31 3

Oni koji vole riblju čorbu najčešće misle da ona mora da se kuva na tihoj vatri i to minimum šest do sedam sati

Gotova za SAT VREMENA: Ovaj recept za RIBLJU ČORBU će vas oboriti s nogu, a gosti će misliti da ste pored šporeta stajali ceo dan!

Shutterstock

Ovo je recept koji će vas razuveriti. Probajte čorbu za koju će mnogi misliti da ste je kuvali satima, a ona se priprema brzinski.

SASTOJCI:

  • 500 g fileta oslića
  • glava šarana
  • dve šnicle šarana
  • konzerva tunjevine u komadima
  • 200 grama dagnji
  • crveni luk
  • celer
  • beli luk
  • šargarepa
  • bosiljak
  • pasirani paradajz ili sok od paradajza
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • kora limuna
  • biber
  • brasno
  • aleva paprika
  • so

PRIPREMA:

Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati  i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate  začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.

PRIIJATNO!

Komentari (3)
Loading
Nije valjda
26.03.2022 16:40

Ako hoćete bućkuriš, skuvajte ove sastojke!

Kotlić
26.03.2022 21:09

Ovoje običan bućkuriš.

Kotlić
26.03.2022 21:09

Ovoje običan bućkuriš.