Sastojci za palačinke:
- 200 gr mekog brašna (tip 400)
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 1-2 dl kisele vode
- 1 dl ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
U posudu stavite brašno, so, šećer, a potom jaja i mleko. Počnite sa mešanjem, zatim sa mućenjem i postepeno dodajte kisele vode dok smesa ne postane homogena. Nastavite sa mućenjem dok potpuno ne nestane grudvica. Kiselu vodu dodajte dok testo ne postane tečno i kremasto. Nakon što ste dobili testo željene gustine, dodajte ulje i dobro promešajte. Idealno je da testo odstoji dvadesetak minuta pre pečenja palačinki.
Sastojci za slane palačinke:
- 10-12 palačinki
- so po potrebi
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- kačkavalj (po želji)
Priprema:
Smesu za palačinke pripremite po Vašem omiljenom receptu ili ovom iznad. Umutite jedno jaje sa sirom i posolite po želji. Svaku palačinku nafilujte ovim premazom, urolajte i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu. Preostala jaja umutite sa jogurtom, prelijte palačinke i po želji pospite kačkavaljem.
Peći u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Ukoliko očekujete goste i želite lepšu prezentaciju Vašeg kulinarskog umeća, možete pre pečenja palačinke iseći popreko na dva ili tri dela i poređati ih uspravno u pekaču. To ne samo da će vizuelno bogatije izgledati već može biti praktičnije rešenje ukoliko imate manji, a dublji pekač na raspolaganju.
BONUS VIDEO