Sastojci za testo:
200 ml vode
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
7 gr suvog kvasca ( 20 – 25gr svežeg )
125 gr margarina
450 gr brašna + da se testo razvuče
Nadev:
400 gr mlevenog maka
150 gr šećera
2 kašike griza
300 ml čaja od kamilice ili koji volite
4 kašike pekmeza, najbolje domaći, ne mnogo čvrst
Priprema:
Preliti dve kesice čaja vrelom vodom i ostaviti minut – dva. Izvaditi kesice, dodati griz i šećer pa promešati.
Pogledajte da li je pregusto, ne sme biti mrvičasto, nego mazivo, ali opet ne preretko kako ne bi curelo.
Stavite da se smesa hladi

Shutterstock
U vruću vodu razmutite kvasac i šećer i ostaviti pet minuta.
Pola mere brašna istresti u posudu, dodati iseckan margarin. Margarin neka bude sobne temperature kako bi se lakše ugradio u testo.
Zatim kvasac naliti u testo.
Podelite testo na dva dela a u pleh stavite obavezno papir za pečenje.
Razviti testo na dužnu i širinu pleha, pa naneti pola nadeva preko cele površine. Imaćete dovoljno smese pa se nemojte brinuti da li možete svuda da razvučete.
Zatim uvijati, prvo malo širi deo do vas, prebaciti pa onda sa leve strane pa sa desne malo uviti te krajeve, a onda od sebe uviti celu štrudlu.
Isto uraditi i sa drugim testom. Otopiti malo margarina pa premazati testo i izbušiti nakoliko rupica kak se gornaj koa ne bi naduvala i odvojila.
Staviti u hladnu rernu pa uključiti na 180 stepeni i ostavite je tačno sat vremena da se peče.
Pečenu strudlu premazati margarinom i ostaviti da se ohladi.
Prijatno!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!
