Sada ovaj kolač možete pripremiti i u posnoj varijanti.
Sastojci
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 30 kaš(supenih) brašna
- 20 kaš(supenih) šećera
- 25 kašika ulja
- 35 kaš vode
- 1,1/2 prašak za pecivo
- 200gr kokosa
- 50gr kakaa
- 50gr posne čokolade
- 1dl vode
- 200gr margarina
- 150gr šećera
Priprema
Izmešati brašno i prašak za pecivo, dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kaš vode(ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu).umutiti sa mikserom u sipati u podmazan pleh, peći na 180c 15-20 minuta.(proveriti čačkalicom kada je pečeno), neophodno je da blago porumeni.
Zatim u šerpici zagrejati mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 1 dl vode, kada se to lepo istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa. Kolač seći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.
PRIJATNO!