Sa vremena na vreme kuvalo treba očistiti od kamenca. Često ćete kamenac videti na filter mrežici i tada je krajnje vreme da odradite ovaj postupak. Verovatno ste čuli da se to radi sa sirćetom, ali onda vam cela kuća smrdi na sirće i treba mnogo da ispirate kuvalo posle toga da bi se taj miris izgubio.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Postupak je prost, sipajte limuntus, vodu i uključite kuvalo. Pošto se većina kuvala sama isključi kada voda proključa, ako imate mnogo kamenca, ostavite otvoren poklopac i sami isključite posle 20-ak sekundi.
Vrelu vodu prospite najbolje u sudoperu da malo pročisti masne cevi.
Kuvalo je spremno za upotrebu i ništa ne smrdi. Limuntus košta 10-15 dinara (još jeftinije ako kupite paketić od 5-6 komada) i nalazi se na rafu sa dodacima za kolače.
Međutim, čak i ako je dno kuvala čisto, to ne znači da kamenca nema. Nadam se da imate filter jer on zaustavlja dosta kamenca koji se nije uhvatio na dnu.