Bakin recept za DOMAĆE ĆUFTE: Priprema je jednostavna, a izgledaće kao da su spremljene u restoranu

Izvor: M. G. Vesti 05.03.2022 17:09 0

Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati

Bakin recept za DOMAĆE ĆUFTE: Priprema je jednostavna, a izgledaće kao da su spremljene u restoranu

Pexels

Svaka domaćica voli da spremi ručak koji će svi za stolom da hvale. Međutim, često se dešava da i pored mnogo volje, manjka inspiracije. Jedno od jela koje nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevniji su ćufte.

Ćutfe se mogu pripremati u različitim sosevima, a one u paradajz sosu su postale sinonim za jelo domaće kuhinje koje greje i dušu i telo. Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Sastojci za ćufte

- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so, biber, začini po ukusu 

Sastojci za sos:

- 50 ml ulja

- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza 
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike

Priprema

Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.  Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.

Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.  Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer.

Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti. Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj. Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta. 

Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu. Prijatno!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading