Bakin recept za DOMAĆE ĆUFTE: Priprema je jednostavna, a izgledaće kao da su spremljene u restoranu

M. G. Vesti 05.03.2022 17:09 0

Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati

Bakin recept za DOMAĆE ĆUFTE: Priprema je jednostavna, a izgledaće kao da su spremljene u restoranu

Pexels

Svaka domaćica voli da spremi ručak koji će svi za stolom da hvale. Međutim, često se dešava da i pored mnogo volje, manjka inspiracije. Jedno od jela koje nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevniji su ćufte.

Ćutfe se mogu pripremati u različitim sosevima, a one u paradajz sosu su postale sinonim za jelo domaće kuhinje koje greje i dušu i telo. Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.

Sastojci za ćufte

- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so, biber, začini po ukusu 

Sastojci za sos:

- 50 ml ulja

- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza 
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike

Priprema

Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.  Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.

Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.  Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer.

Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti. Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj. Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta. 

Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu. Prijatno!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading