Tiramisu je jedna od omiljenih kolača, a sada ga možete prviti i u posnoj i veganskoj varijanti. Bez kravljeg mleka i jaja možete napraviti ukusnu i kremastu poslasticu koja će oduševiti porodicu i goste.
Mekani biskvit se pravi umesto piškota, dodaju se ovsene pahuljice i malo brašna. Ovo nije klasičan recept za tiramisu, ali dominira bogat fil, kao i neverovatna kombinacija ukusa kakaa i kafe - ono što nas je najviše i "kupilo" kod ove poslastice.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
Za biskvit:
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike ovsenog brašna
- 1 kašika kako praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100ml crne ili instant kafe
- 1 kašika javorovog sirupa
Za fil:
- 200g sojinog jogurta
- 1 kašika javorovog sirupa
- po potrebi, malo meda
- kakao prah
Priprema:
Sve sastojke za biskvit sipajte u atrostalnu posudu u kojoj ćete služiti kolač. Promešajte dobro, pa pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Dok se peče, napravite fil. Umutite jogurt sa javorovim sirupom, možete dodati i malo meda ako želite slađe.
Preko biskvira tavnomerno raporedite fil, pa stavite u cediljku kako u pravu i ravnomerno pospite preko fila. Uživajte u kolaču.
BONUS VIDEO
