Tiramisu je jedna od omiljenih kolača, a sada ga možete prviti i u posnoj i veganskoj varijanti. Bez kravljeg mleka i jaja možete napraviti ukusnu i kremastu poslasticu koja će oduševiti porodicu i goste.
Mekani biskvit se pravi umesto piškota, dodaju se ovsene pahuljice i malo brašna. Ovo nije klasičan recept za tiramisu, ali dominira bogat fil, kao i neverovatna kombinacija ukusa kakaa i kafe - ono što nas je najviše i "kupilo" kod ove poslastice.
Sastojci:
Za biskvit:
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike ovsenog brašna
- 1 kašika kako praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100ml crne ili instant kafe
- 1 kašika javorovog sirupa
Za fil:
- 200g sojinog jogurta
- 1 kašika javorovog sirupa
- po potrebi, malo meda
- kakao prah
Priprema:
Sve sastojke za biskvit sipajte u atrostalnu posudu u kojoj ćete služiti kolač. Promešajte dobro, pa pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Dok se peče, napravite fil. Umutite jogurt sa javorovim sirupom, možete dodati i malo meda ako želite slađe.
Preko biskvira tavnomerno raporedite fil, pa stavite u cediljku kako u pravu i ravnomerno pospite preko fila. Uživajte u kolaču.
BONUS VIDEO