Sastojci za testo:
- 2 jaja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 1 kesica vanilin šećera
- 15 kašika brašna
- 250 ml jogurta
- narendana kora od limuna
- 1 kesica praška za pecivo
Sastojci za posipanje:
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr čokolade ili eurokrema
- ulje za prženje
Priprema
Najpre mutimo jaja sa običnim šećerom i vanilin šećerom, dok ne postane penasto, zatim dodamo brašno, jogurt, prašak za pecivo, malo narendanu koru od limuna i još malo mutimo najmanjom brzinom dok se sve lepo ne sjedini.
Na vrelom ulju, kašičicom vadite krofnice ili ako želite pravilan oblik, stavite testo u špric za tolumbe i u vrelom ulju napravite oblik za originalne krofnice. Pržite s jedne strane dok ne porumene, zatim sa druge, ali da ne pregore, smanjite temperaturu ako treba. Vadite na salvetu da se ocede od ulja.
Kada su se malo prohladile, pospite ih šećerom u prahu, a zatim i rastopljenom čokoladom ili eurokremom. U oba slučaja možete dodati i malo ulja, oko jedne kašike dok se rastapa, da bi se bolje prelile preko krofnica, a isto tako možete koristiti i gotovu topljenu čokoladu.
BONUS VIDEO