Čak i kada je miris mesa sasvim u redu, dešava nam se da nismo sigurni da li smemo da ga koristimo za ishranu nakon određenog vremena.
Ako se i vi pitate
Pileće i ćureće meso možete držati u frižideru samo dan ili dva, ali do godinu dana u zamrzivaču. Ukoliko je meso kuvano, možete ga čuvati i nekoliko dana duže, ali ukoliko zamrzavate kuvano meso, ono ne može trajati duže od dva do šest meseci.
Crveno meso i svinjetina
Crveno meso i svinjetina mogu ostati u frižideru do pet dana i mogu se zamrzavati od četiri do 12 meseci. Kuvano crveno meso može trajati tri do četiri dana u frižderu i dva do šest meseci u zamrzivaču.
Mleveno meso
Mleveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina i ćuretina, možete čuvati u frižideru dan do dva, a zamrznuto od tri do četiri meseca.
Kobasice i viršle
Kobasice i viršle u frižideru mogu trajati dve nedelje ukoliko su neotvorene, a ukoliko ste ih otvorili trebalo bi da ih potrošite u roku od tri do pet dana nakon otvaranja. U zamrzivaču će trajati od mesec do dva.
Mesne salate od piletine, tunjevine, jaja i testenine trajaće tri do pet dana u frižideru i ne smete ih zamrzavati.