Sjajan TRIK da teletina NE bude ŽILAVA: Trikovi iskusnih domaćica za najmekše meso

Izvor: M. G. Vesti 27.02.2022 09:00 0

Pratite sledeće korake i pripremite sočno meso.

meso

Pixabay

Kod pripreme jela od teletine najvažnije je da meso ne bude žilavo, jer onda jelo neće biti upotrebljivo.

Međutim, kako biste to izbegli, potrebno je da ga "pravilno" pripremite. To uradite tako što ćete slediti sledeće savete iskusnih domaćica.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

- Za lakše kuvanje mesa možete dodati jednu kašiku sirćeta ili limunovog soka.

- Pre kuvanja komad teletine utrljajte sodom bikarbonom i ostavite da prenoći. Sutradan ga dobro operite i prokuvajte. 

- Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, trebalo bi da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu 1 kašičica sirćeta po litru vode. Može se utrljati senfom i ostaviti pola sata pre pečenja.

- Teleće šnicle postaće mekane ako se mariniraju u svežem mleku 12 sati pre pečenja. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)