Svaka domaćica zna koliko je providna folija dragocena. Ona može da produži svežinu hrane i njen rok trajanja, takođe štiti od širenja neprijatnih mirisa u frižideru, ako posudu sa hranom zatvorite njom.
Međutim, odmotavanje providne folije može da postane "noćna mora" domaćica jer se neretko dešava da se odmah izgužva, zalepi, ispreplete i jedini što možete da uradite jeste da je bacite i kupite novu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Najvažnija stvar da se to ne bi dešavalo je mesto na kom se čuva folija. A najpogodnije mesto za to je - frižider! Ovaj jednostavan trik potpuno menja sve i iznenadiće vas koliko ćete lako ubuduće upotrebljavati foliju.
Niska temperatura u firižideru menja strukturu plastike, čime se uklanja elektricitet i "lepljivost". Važno je napomenuti i kako ovaj postupak nimalo ne utiče na hranu u foliji jer se plastika brzo iznova ugreje i vrati se u svoj prvobitan, lepljiv oblik.