Sastojci:
- 6 kašika putera, omekšanog, podeljenog
- 8 kriški hleba od kiselog testa
- 1/2 šolje iseckanog oštrog belog čedar sira
- 1/2 šolje iseckanog sira Monterey Jack ili sličnog
- 1/2 šolje iseckanog švajcarskog Gruyere sira ili sličnog
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike sitno iseckanog parmezana
- 1/8 kašičice crnog luka u prahu
- 24 kriške feferona
- 110 grama Brie sira, uklonjena kora i isečen na kockice
Priprema
Na jednu stranu kriške hleba namažite 3 kašike putera. Stavite hleb, maslacem stranom nadole, u veliki tiganj koji je zagrejan na srednje niskoj vatri. Pecite dok ne porumeni, oko 2-3 minuta, te skinute sa vatre.
U maloj činiji pomešajte čedar, Monterey Jack i Gruyere. U drugoj posudi pomešajte preostale 3 kašike putera, majonez, parmezan i luk u prahu.
Da biste sastavili sendviče, stavite 4 kriške hleba na tost sa feferonima i dodajte narezani Brie. Na Brie ravnomerno pospite mešavinu čedar sira. Na vrh stavite preostale kriške hleba, prepečenu stranu okrenutu ka unutra.
Nanesite mešavinu putera i majoneza na spoljašnje strane svakog sendviča. Stavite u isti tiganj i pecite dok sir ne dobije zlatno brao boju. Peći oko 5-6 minuta sa svake strane.