Kako se rešiti PAUKOVA u kući ili stanu? Za 50 dinara, brz i veoma efikasan način

Naj žena Vesti 19.02.2023 13:30 0

Imate paukove u svom domu i prezirete ih, želite li da ih se rešite jednom zauvek? Napravite prirodni sprej od dva popularna sastojka

Kako se rešiti PAUKOVA u kući ili stanu? Za 50 dinara, brz i veoma efikasan način

Shutterstock

Siguran je, efikasno će odvratiti insekte i na njega nećete potrošiti više od 50 dinara. Međutim, pre nego što otkrijemo kako se rešiti pauka u svom domu, saznajte o sujeverjima i dva važna razloga zašto ove životinje treba da imate u svom domu.

Pauci u kući - sujeverja

"Srećna je kuća u kojoj su pauci", kaže narodna izreka. I u tome postoji poenta - ovi insekti ne bi trebali biti meta žestokih napada, već prepoznavanja. Pauci u kući, kako tvrde sujeverja, garantuju ne samo sreću, već i ispunjenje želja, dolazak dobrih vesti . Prema narodnim verovanjima, ubistvo pauka značilo je nesreću ili barem peh za domaćinstvo, svađe, finansijske gubitke. Takođe je najavljivao pogoršanje vremena i početak kiše. Ali pauci (ne samo prema sujeverjima) su vrlo korisna stvorenja, a njihovo prisustvo daje stvarne koristi.

Da li znate odakle pauci dolaze u kuću i koje su vrste? Prisustvo ovih insekata nije uvek povezano sa mogućim neredom. Nalaze se na mirnim mestima, čak i u čistim kućama u gradu, na suvim i vlažnim mestima. Jednostavno (posebno u jesen), u naša četiri ugla, pauci traže toplo sklonište za zimu.

Kada su u pitanju pauci u kući i njihove vrste , najčešće vidimo mrežu, odnosno male svetlosmeđe insekte sa dugim nogama i uglovima, odnosno crne, obično dugačke centimetar (bez nogu), koji vole tamne uglove i pukotine. I uprkos činjenici da često izazivaju oklevanje, pa čak i gađenje, vredi se naviknuti na pomisao o svom susedstvu, jer oni igraju važnu „sanitarnu ulogu“:

1. Odlično su oružje protiv insekata koji žive u našim domovima. Njihova poslastica je, između ostalog komarci, muve, moljci , bue, mravi .

Kako se rešiti PAUKOVA u kući ili stanu? Za 50 dinara, brz i veoma efikasan način

Shutterstock

 

2. Mnoge domaće štetočine su prenosioci bolesti opasnih po ljude i domaće životinje (npr. Larve parazita). Pauci koji žive u kući jedu ih, ograničavajući širenje opasnih patogena.

Takođe je vredno znati da u Srbiji nema opasnih vrsta paukova. Dakle, nema pravog razloga da ih se plašite (više seoni nas plaše), a još manje da ubijate.

Ako vas gornji argumenti ne uveravaju i ne možete podneti činjenicu da u vašem domu imate paukove i ne znate kako da ih se rešite, napravite prirodni sprej protiv odbijanja.

Kako se rešiti pauka od kuće - najbolji recept

Da biste napravili sredstvo protiv pauka kod kuće, biće vam potrebno:

  • litar vode
  • limunska kiselina ili eterično ulje limuna (ili kriške limuna)
  • boce raspršivača

Dodajte 4-5 kašika limunske kiseline i dobro protresite. Poprskajte tečnost na mesta na kojima se pojavljuju paukovi (uglovi, ventilacione rešetke, okviri prozora, pragovi) - možete ih obrisati i kriškama limuna.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading