Posuđe koje koristimo za pečenje hrane nije jednostavno za čišćenje, posebno ako ga odmah ne operem nakon upotrebe.
Čišćenje najtvrdokornijih fleka, posebno kada se naslage masnoće skore, možemo da obavimo u pet jednostavnih koraka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Prvo treba da upotrebljeni pleh za pečenje napunite proključalom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite bez sušenja istog.

Pixabay
Potom, na dno pleha pospite sodu bikarbonu i fino je rasporedite do svakog ugla, posebno do onih zagorelih delova.
Preko sode bikarbone stavite sloj soli (preporučuje se krupnija, morska so).
Poslednji korak je da u praznu bočicu sa raspršivačem sipate alkoholno ili jabukovo sirće i poprskate po zagoreloj činiji.
Kad počnu da se stvaraju mehurići po površini, tada ste sigurni da je ovaj trik uspeo.
