Za 15 minuta omekšava najžilavije meso: Topiće se u ustima ako ga pospete ovim prahom

Vesti 04.12.2025 15:40 0

Meso se može tretirati i dužim mariniranjem.

meso

Shutterstock

Za brzu varijantu, komadi mesa pospu se malom količinom sode i ostave oko 15 minuta. Nakon toga treba ih dobro isprati i osušiti, pa mogu odmah na tiganj ili roštilj. Kod mlevenog mesa dovoljna je vrlo mala količina sode da bi pljeskavice ili ćufte bile mekanije.

Meso se može tretirati i dužim mariniranjem.

Suvo mariniranje:

Soda se utrljava direktno u meso, koje potom odstoji nekoliko sati u frižideru.

meso

Shutterstock

 

 

Mokro mariniranje: 

Soda se rastvori u vodi, a meso se kratko potapa u taj rastvor.

U oba slučaja važi pravilo obavezno isprati pre pripreme. Rezultat je znatno mekše meso koje ostaje sočno tokom pečenja, navodi Informer.

Bonus video:

 

@najzena.rs VODA OD KISELIH KRASTAVACA JE PRAVO BLAGO: OBIČNO ZAVRŠI U SUDOPERI, A KAD ČUJETE KOLIKO JE KORISNA VIŠE JE NEĆETE BACATI #najzena #zena #viral #viraltiktok #fyf ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading