Ruska salata je neizbežna na slavskoj trpezi, ali verujte, kineska je ukusnija! Pored nje, sva ostala predjela padaju u zaborav

Vesti 12.11.2025 15:41 0

Iako će mnogi ljubitelji ruske salate sa podsmehom pogledati ovaj tekst, savetujemo vam da ga ipak pogledate i isprobate ovaj recept.

salata

Shutterstock

Dok je ruska salata tradicionalni favorit na slavskoj trpezi, kineska salata je ona koja će prijatno iznenaditi goste i brzo postati nova miljenica.

Kremasta je, osvežavajuća i savršeno se uklapa uz pečenje, sarmu ili bilo koji svečani ručak. Kada se posluži, obično prva nestane sa stola, jer kombinuje jednostavne sastojke koji daju izuzetno bogat ukus.

Ova salata je odličan izbor za sve koji vole lagane priloge koji se brzo pripremaju, a ostavljaju utisak kao da je uloženo mnogo truda.

Sastojci:

  •  200 grama pirinča
  •  200 grama šunke
  •  3 šolje vode
  •  180 grama kisele pavlake
  • 100 grama majoneza
  •  1 kašičica soli
  •  4 kisela krastavčića
  •  4 kuvana jaja
salata

Shutterstock

 

 

Priprema:

Pirinač se skuva u slanoj vodi i ostavi da se dobro ohladi. Kuvana jaja se iseckaju na sitno, isto kao i šunka i krastavčići. U činiji se pomešaju pavlaka i majonez, pa se dodaju jaja, šunka i krastavčići. Zatim se umeša ohlađeni pirinač i sve se sjedini. Salata se ostavi u frižideru da se rashladi pre serviranja.

Ovaj prilog je odličan izbor za svečane trpeze jer se priprema brzo i lako. Ostavlja utisak bogatog i punog ukusa. Idealna je za trenutke kada želite da iznenadite goste nečim malo drugačijim, ali jednako izdašnim i ukusnim, navodi Krstarica.

Bonus video:

 

@najzena.rs PRATIĆE VAS SREĆA CELE GODINE AKO OVAJ SASTOJAK UBACITE U SLAVSKI KOLAČ #najzena #zena #viral #viraltiktok #fyf ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading