Znate li koliko su ukusne nemačke, a ove su još bolje: Britanski kuvar sa Mišlenovom zvezdicom je kraljevićima spremao samo ovakve kobasice, 6 saveta zlata vredni

Nedeljko Tišanović Vesti 05.11.2025 10:30 0

Kuvar sa Mišlenovom zvezdicom Džef Bejker otkriva jednostavan trik koji kobasice pretvara u savršeno sočno i ukusno jelo koje nikada ne puca u tiganju.

kobasice

Shutterstock

Britanski kuvar sa Mišlenovom zvezdicom Džef Bejker, poznat i po tome što je kuvao za kraljicu, otkrio je pet ključnih koraka za pripremu savršeno sočnih i ukusnih kobasica.

kobasice

Shutterstock

 

 

  • Njegov savet ruši sve dosadašnje navike u kuhinji i pokazuje da male promene čine veliku razliku.
  • Pre svega, kobasice treba izvaditi iz frižidera 20 minuta pre prženja, kako bi se ravnomerno ispekle i ne popucale.
  • Zatim se prže u dobro zagrejanom, masivnom tiganju s neprijanjajućim dnom, na blagoj do srednjoj vatri.
  • Bejker preporučuje da se u tiganj doda kašičica pačje ili guščje masti, koja daje poseban ukus i čini kobasice neodoljivo sočnim.
  • Kobasice treba stalno okretati da bi dobile ravnomernu, zlatnu koricu, a standardne deblje komade treba pržiti oko 10 do 12 minuta. Nakon prženja, važno je da nekoliko minuta odstoje pre serviranja – tada meso "odmara" i postaje mekše i sočnije.
  • Najčešće greške koje treba izbegavati su bockanje omota (jer sok iscuri i kobasice postaju suve), prženje u dubokom ulju ili fritezi, kao i pečenje u rerni ako želite hrskavu koricu.

Bejker zaključuje da savršene kobasice ne nastaju slučajno – uz pravu tehniku i mrvicu masti, svaka postaje prava gurmanska poslastica.


Bonus video: 
@najzena.rs OBAVEZNO URADITE OVO PRE ZIME: PREMAŽITE PVC STOLARIJU OVIM I PRODUŽIĆETE JOJ ŽIVOTNI VEK #najzena #fyf #zena #fyp #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading