Ova dva specijaliteta spremaju se na sličan način,a osnovni sastojak je krompir.
Sastojci:
- 1 kr krompira
- 2 žumanceta
- 500 gr mekog brašna
- malo soli
- 3 kašike sira
- malo kajmaka za preliv
- prezle
- ulje
- susam
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, a potom ga oguliti. Odmah ga izgnječiti dodati so, žumance, sir i brašno i umesiti glatko testo iseći na komadiće i valjati u male valjke.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budi mekani na dodir. U šerpu sipati ulje dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to. Preliti sa kajmakom i sluiti sa čvarcima ili prženom slaninom.
Goran
29.01.2022 20:58Sufnudle su izvorno posute przenom prezlama i secerom. To je Madjarska kuhinja i nema veze sa kajmakom i sl. glupostima.