Čišćenje rešetke iz rerne mnogima je prava noćna mora. Masnoća, ukoreli ostaci hrane i fleke od pečenja teško se skidaju, čak i uz jaka sredstva za čišćenje. Ali, prema iskustvu brojnih domaćica, postoji jednostavan trik sa dva sastojka koji čini da rešetka zablista, bez ribanja i muke!
Ako želite da očistite rešetku iz rerne bez hemikalija, sve što vam treba jeste praškasti deterdžent za veš i topla voda. Uzmite lavor ili kadu, stavite peškir na dno i položite rešetku. Zatim napunite vodom toliko da bude potpuno potopljena. Dodajte šaku deterdženta za veš i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan samo isperite i obrišite. Sva masnoća će nestati, bez trljanja i ribanja! Ovaj trik posebno hvale žene koje redovno kuvaju, jer rešetka nakon tretmana izgleda kao nova.
Ako želite da rerni date prijatan miris, nakon čišćenja ubacite u nju limunov sok i sodu bikarbonu. Kratko je zagrejte na 100°C. To će neutralisati neprijatne mirise i osvežiti ceo prostor.
Video:
Možda vas zanima…