Momentalno ga zgusne, a ne pokvari ukus, čak ga i popravi: Evo šta dodati u gulaš da bude idealan za umakanje

Nedeljko Tišanović Vesti 21.10.2025 09:01 0

Jesen donosi idealno vreme za gulaš, ali mnogi se suočavaju s problemom preretkog umaka.

dinstano meso

Shutterstock/YamisHandmade

Blogerka Hayley Ryczek otkriva jednostavan trik za savršenu gustinu – dodavanje kukuruznog skroba, odnosno gustina.

Dovoljno je da se kašika gustina razmuti u malo hladne vode i doda u jelo, čime se upija višak tečnosti bez promene ukusa.

Osim gustina, gulaš se može zgusnuti i zaprškom, brašnom razmućenim u vodi, naribanim krompirom ili pasiranim povrćem, kao i sporim kuvanjem bez poklopca koje prirodno ispari višak vode.

Za puniji, kremastiji ukus, u gulaš se mogu dodati kisela pavlaka, pavlaka za kuvanje ili malo kajmaka. Na taj način dobija se bogato, mirisno i savršeno gusto jelo koje greje i oduševljava svaku trpezu.


Bonus video: 
@najzena.rs Neobični parovi- Novi trend u dejtingu koji slavi čudne sličnosti #najzena #ljubav #veza #fypシ゚ #viral_video ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading