Pohovani hleb ili prženice jedan su od omiljenih doručaka širom sveta. Ali šta kada nemate jaja ili ih ne koristite iz zdravstvenih razloga? Pojavio se recept za prženice bez jaja koji je osvojio ljude širom sveta.Ukus ovih prženica je gotovo identičan klasičnim prženicama. Dajemo vam recept, a količinu prilagodite vašim potrebama.
Recept za prženice bez jaja
Sastojci:
2 kriške hleba
Malo mleka (biljno ili kravlje)
Komadić putera
Po želji: cimet, šećer, med, sir, šunka...
Priprema:
Na srednjoj vatri rastopite puter u tiganju. Položite hleb i prelijte ga mlekom. Pospite cimetom (ako želite slatku verziju) i pecite dok hleb ne upije mleko i ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
Saveti za savršene prženice bez jaja
Slatka verzija: Dodajte cimet, šećer, servirajte sa medom, džemom ili kremom.
Slana verzija: Preskočite cimet kada pravite prženice i servirajte sa pavlakom, sirom, šunkom ili kiselim mlekom.
Veganska verzija: Koristite biljno mleko i margarin.
Zašto je ovaj recept toliko popularan?
- Brz je i jednostavan
- Idealan za osobe sa alergijom na jaja
- Koristi sastojke koje već imate kod kuće
- Sve se sprema u jednom tiganju
- Isti ukus kao klasične prženice!
Ako do sada niste probali ovaj recept, pravo je vreme. Uz samo jedan osnovni sastojak – mleko, i bez jaja, dobijate ukusan, hrskav i hranljiv doručak koji se uklapa u svačiji budžet.
Video:
Ovdašnji
28.09.2025 20:49Ma šta kažeš, ceo svet luduje za tvojim prženicama?