U kesi, nikako: Samo ovako ćete sačuvati svež hleb

Vesti 25.09.2025 13:24 1

Hleb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

hleb

Shutterstock

Ako hleb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hleb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

Hleb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

hleb

Shutterstock

 

 

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari, prenosi Krstarica.

Bonus video:

 

@najzena.rs ZAŠTO SE POMORANDŽE PAKUJU U CRVENE MREŽICE? #najzena #zena #fyf #fyp #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (1)
Loading
BreDragan
26.09.2025 01:44

Ja hleb isečem na krške i u plastičnoj kesi čuvam u zamrzivaču. Uzmem kriški koliko mi treba za jedan obrok a ostatak vratim u zamrzivač. Odleđujem ga u mikrotalasnoj dva puta po 10 sekundi uz prevrtanje. Naravno, ako ima vremena ostavim ga na pultu da se odledi prirodno. Ne treba preterivati sa mikro talasima jer se hleb isuši i stvrdne Nekad ga tako odleđenog stavim u toster da se prepeče. Bolji je nego svež.