Ako hleb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hleb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.
Hleb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.
Shutterstock
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.
Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari, prenosi Krstarica.
Bonus video:
BreDragan
26.09.2025 01:44Ja hleb isečem na krške i u plastičnoj kesi čuvam u zamrzivaču. Uzmem kriški koliko mi treba za jedan obrok a ostatak vratim u zamrzivač. Odleđujem ga u mikrotalasnoj dva puta po 10 sekundi uz prevrtanje. Naravno, ako ima vremena ostavim ga na pultu da se odledi prirodno. Ne treba preterivati sa mikro talasima jer se hleb isuši i stvrdne Nekad ga tako odleđenog stavim u toster da se prepeče. Bolji je nego svež.