Nikada više gumeni: Generacije iza nas su ovako pripremale kisele krastavce i uvek su bili hrskavi!

Vesti 18.09.2025 15:15 0

Da biste sprečili ovo neprijatno iznenađenje, postoji jedan stari, provereni trik koji domaćice uspešno koriste generacijama.

kiseli krastavci

Shutterstock

Kiseli krastavci su nezaobilazni deo svake zimnice, ali često se dogodi da nakon nekoliko nedelja u tegli izgube hrskavost i postanu mekani i gnjecavi. Da biste sprečili ovo neprijatno iznenađenje, postoji jedan stari, provereni trik koji domaćice uspešno koriste generacijama. 

Tajna savršeno hrskavih krastavaca krije se u jednom jednostavnom dodatku. U svaku teglu sa krastavcima stavite list vinove loze, višnje ili hrasta. Ovi listovi su bogati taninima, prirodnim sastojcima koji čuvaju čvrstoću povrća i sprečavaju njegovo omekšavanje. Zahvaljujući njima, vaši krastavci će ostati tvrdi i sveži mesecima, kao da su upravo ubrani.

kiseli krastavci

Shutterstock

 

 

Kako da primenite trik?

  • Operite krastavce i pripremite čiste tegle.
  • Na dno svake tegle stavite jedan list vinove loze ili višnje.
  • Pažljivo ređajte krastavce, povremeno ubacujući još po koji list između njih.
  • Prelijte sve pripremljenom salamurom i čvrsto zatvorite poklopce.
  • Ostavite da odstoje, a zatim uživajte u hrskavim i ukusnim krastavcima tokom cele zime, prenosi Informer.

Bonus video:

 

@najzena.rs ZAŠTO TREBA IZBEGAVATI TESTENINU U OBLIKU MAŠNICE? #najzena #zena #fypシ゚ #foryou #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading