Kako da meso bude meko, sočno i ukusno: Trik kuvara iz restorana rešava sve probleme!

Vesti 31.08.2025 16:07 0

Jedan beogradski kuvar otkrio nam je trikove zahvaljujući kojima će šnicle, bataci i ostale vrste mesa biti savršeni.

meso

Shutterstock

Ako ste ikada pripremali meso koje je na kraju ispalo suvo, žilavo ili bezukusno, vreme je da otkrijete tajne profesionalnih kuvara koje čine veliku razliku. Jedan beogradski kuvar otkriva male kulinarske trikove zahvaljujući kojima će vaše šnicle, bataci i ostale vrste mesa biti savršeno pripremljeni – mekani, sočni i neodoljivo ukusni, baš kao u restoranu!

Ne stavljajte hladno meso u tiganj

Jedna od najčešćih grešaka jeste pečenje mesa odmah po vađenju iz frižidera. Meso treba da odstoji najmanje sat vremena na sobnoj temperaturi pre termičke obrade, kako bi se ravnomerno ispeklo. Takođe, osušite meso papirnim ubrusom pre prženja – dobićete hrskavu koricu, bez suvišne masnoće.

Kako da meso bude meko, sočno i ukusno: Trik kuvara iz restorana rešava sve probleme!

Shutterstock

 

 

Trik sa slanom vodom za sočnost

Da bi bataci i svinjetina bili sočni, a ne suvi nakon pečenja, kuvari koriste rastvor slane vode (1 l vode + 1/4 čaše soli). Potopite meso u ovaj rastvor i stavite ga u frižider: 30 minuta za manje komade, 1 sat na 1 kg mesa. Pre pripreme, obavezno isperite i osušite ubrusom.

Manje ulja, više ukusa

Šnicle koje imaju sloj masnoće treba pržiti na masnijoj strani, bez dodavanja ulja. Tako će meso biti sočnije i zdravije, sa manje masnoće u tiganju.

 

Create your own user feedback survey c.id

 

Komentari (0)
Loading