Jednostavan trik može učiniti jela od mlevenog mesa mnogo sočnijim i mekšim – dovoljno je da u smesu dodate malo praška za pecivo.
Iako se obično koristi za dizanje testa, prašak za pecivo pozitivno utiče i na teksturu mesa, čineći ga rastresitijim i mekšim, bez grudvica i gumene strukture.
Posebno se preporučuje kod pripreme pljeskavica, ćufti ili musake. Važno je dodati ga na kraju pripreme, u maloj količini, i dobro umešati pre nego što jelo odstoji i krene na prženje ili pečenje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Bonus video:
UVEK U NAPADU Registruj se na AdmiralBet
Slukas posle Zvezde: "Stid me je..."
Omladinci Zvezde saznali narednog rivala u LŠ za mlade
Slavimo zaštitnika nemoćnih: Treba mu se pomoliti ovim rečima
ATP predstavio novi logo: "Dobro došli u budućnost" FOTO
Nedelja štednje u ALTA banci traje do kraja godine – kamate čak do 5,5 odsto
ŽESTOKO! Teodora pokušala da ZAMAŽE oči svima, Bebica otkrio da je RASKINUO veridbu (VIDEO)
Tramp promenio ploču: "Pa dobro, pomoći ćemo im malo"
NAJVREDNIJI TROFEJ U ISTORIJI Bokseri Zvezde osvojili Kup šampiona
Sankcije ne menjaju ništa – evo kako možete da plaćate karticama na NIS pumpama
Neverovatni Šej prestigao legendarnog Oskara Robertsona
Немачки посланик: Европа два пута пропала у покушају да покори Русију, трећи пут неће преживети
Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
Udarno obraćanje Trampa: Putin konačno prelomio?! "Donalde, sve ovo prepuštam tebi..."