Paprike su već počele da se šarene na pijacama i u marketima, i osim što obogaćuju ukus jela i doprinose zdravlju, gotovo niko ne zna kako mogu da se iskoriste peteljke.
Sigurno, kada seckate paprike, peteljke obično bacite. Međutim, to je velika greška. Zašto?
Umesto da ih odbacite, stavite ih u kesu i stavite u zamrzivač. Na taj način, čak i kada prođe sezona paprika, moći ćete da uživate u njihovom ukusu.
Peteljke će obogatiti vaše obroke
Kada dođe zima, samo izvadite peteljke iz zamrzivača i dodajte ih u jela koja pripremate.
Peteljke su odlične kao začin i mogu se dodati u supu, varivo, ili čak u meso.
Kada završite sa kuvanjem, obavezno izvadite peteljke iz jela - nemojte ih jesti! Njihova funkcija je isključivo da začine hranu.
Probajte, vaša jela će postati mnogo ukusnija!
