Gorak krastavac možete samo da bacite, a ako ga stavite u salatu, sigurno će joj pokvariti ukus. Ali to vam se više neće dešavati ako poslušate savet baka Jovanke koja je naša čitateljka i pristala je da nam otkrije način na koji izvlači gorčinu iz krastavca.
Trik je vrlo jednostavan
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Baka Jovanka je naša čitateljka i rešila je da nam otkrije trik koji ona koristi godinama. Objasnila je kako uspe da izvuče gorčinu iz krastavca. Baka je rekla da je za taj jednostavan način čula od svoje rođake i da uvek uspe. “Ako ste probali krastavac koji je gorak, znate da on nema svež i lep ukus.“ Zatim je objasnila kako se krastavcu izvlači gorčina, a njen trik je vrlo jednostavan. Prvo odsecite jedan kraj krastavca, samo vrh, pa njime trljate drugi deo krastavca sve dok vam se ne stvori pena.
Gorčina iz krastavca nestaje
Posle nekoliko sekundi primetićete da se oko ivice isečenog krastavca stvara bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz njega. Posle toga samo sklonite tu belu tečnost i operite krastavac. Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže sastojak koji može da stvori gorak ukus na krajevima ovog povrća.
Možda vas zanima…
