Kada pravite kajganu, u tiganj stavite 1 sastojak: Biće kremastija i ukusnija

Vesti 01.06.2025 08:31 0

Dodavanjem putera možete dobiti željenu kremastu kajganu bez ugrožavanja ukusa

kajgana

Shutterstock

Mnogi ljudi obožavaju kremastu kajganu zbog njene lagane, mekane teksture i bogatog ukusa. Ta savršeno nežna jaja idealan su izbor za doručak ili lagani obrok, a upravo ta penasta konzistencija često je ono što kajganu čini toliko privlačnom i ukusnom. Ipak, priprema penaste kajgane zna biti pravi mali izazov jer treba pronaći pravu meru sastojaka i tehniku kuvanja da bi rezultat bio savršen.

Sigurno ste čuli da je za penastu kajganu potrebno mleko

Iako mnogi veruju da mleko poboljšava kremastost i može pomoći da jaja budu pahuljasta, ono zapravo može razrediti ukus i dovesti do gumene teksture. Umesto toga, dodavanjem putera možete dobiti željenu kremastu kajganu bez ugrožavanja ukusa, prenosi Daily Express.

puter

Shutterstock

 

 

Mleko se uglavnom sastoji od vode i ima samo mali procenat masti, što znači da u kajganu unosi više vlage nego masti i smanjuje ukus. Višak vlage može uzrokovati brže prekuvavanje jaja, što dovodi do gumene teksture. Osim toga, dodana voda razređuje prirodni ukus jaja, što rezultira manje bogatim ukusom.

S druge strane, puter ima veći udeo masti što pomaže u oblaganju proteina u jajima, što rezultira kremastijom i mekšom kajganom. Osim toga, puter učinkovito prenosi ukus, obogaćujući celokupni ukus jela.

Takođe biste trebali paziti da koristite pravu vrstu tiganja jer je izliveno gvožđe preteško za uspešno korišćenje.

Ne zaboravite da kupite kvalitetna, sveža jaja koja su ključni sastojak.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading