Kad ne znate šta biste za ručak – uvek se setite jela „na kašiku“, kako bi rekle naše bake. Jedno od takvih jela koje gotovo svi vole jeste – grašak s mesom. A da bi bio savršeno gust i ukusan, domaćice imaju mali trik: dodaju instant krem čorbu od graška!
Potrebni sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 praziluk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena belog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
Suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mlevene paprike
Malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i praziluk, pa dodajte meso isečeno na kockice. Posolite, pobiberite i dodajte slatku papriku. Po želji možete ubaciti i malo tucane ljute paprike i suvog vlašca.
Kada se meso blago upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa ubacite i grašak.
Dodajte malo mirođije, kečap i nalijte vodom tako da sve bude prekriveno. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
U posebnoj posudi pomešajte kesicu instant čorbe sa toplom vodom, dodajte još malo mirođije i sipajte u šerpu s graškom. Kuvajte još 30 do 45 minuta, dok se sve lepo sjedini i zgusne.
Ovaj grašak se savršeno slaže s kriškom domaćeg hleba ili uz pirinač – a najvažnije je što je zdrav, zasitan i pravi porodični obrok koji greje dušu.