Iskusne domaćice obavezno stavljaju 1 sastojak u grašak: Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti

Slobodanka Ćorić Vesti 31.05.2025 08:10 0

Stari dobri grašak na kašiku: Ručak koji svi vole, a trik je u jednom sastojku

grašak

Shutterstock

Kad ne znate šta biste za ručak – uvek se setite jela „na kašiku“, kako bi rekle naše bake. Jedno od takvih jela koje gotovo svi vole jeste – grašak s mesom. A da bi bio savršeno gust i ukusan, domaćice imaju mali trik: dodaju instant krem čorbu od graška!

Potrebni sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

500 g graška

500 g svinjskog mesa (može i piletina)

1 crni luk

1 praziluk (po želji)

1 šargarepa

1 krompir

3 čena belog luka

1 kesica instant krem čorbe od graška

Suvi biljni začin, biber

1 kašičica slatke mlevene paprike

Malo mirođije

2 kašike kečapa

1 kašičica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i praziluk, pa dodajte meso isečeno na kockice. Posolite, pobiberite i dodajte slatku papriku. Po želji možete ubaciti i malo tucane ljute paprike i suvog vlašca.

Kada se meso blago upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa ubacite i grašak.

Dodajte malo mirođije, kečap i nalijte vodom tako da sve bude prekriveno. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

U posebnoj posudi pomešajte kesicu instant čorbe sa toplom vodom, dodajte još malo mirođije i sipajte u šerpu s graškom. Kuvajte još 30 do 45 minuta, dok se sve lepo sjedini i zgusne.

Ovaj grašak se savršeno slaže s kriškom domaćeg hleba ili uz pirinač – a najvažnije je što je zdrav, zasitan i pravi porodični obrok koji greje dušu.

Komentari (0)