Testenina je jedno od najomiljenijih jela širom sveta jer je jednostavna, brza za pripremu i neverovatno svestrana.
Bilo da ste u žurbi ili želite da pripremite nešto utešno i ukusno, testenina je uvek siguran izbor.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Verovatno još uvek postoje neki sastojci koje verovatno nikada ne biste pomislili da kombinujete s njom. Jedan neočekivani sastojak čini testeninu "bogatom" i "kremastom", a prema mišljenju kuvara na internetu, u kuhinji je itekako potcenjen, piše Daily Express.
Tahini, kremastu pastu od susama, neopevanim herojem prozvala je kulinarska spisateljica Odri Endžoli.
U tekstu za Food Republic opisala ga je kao potcenjeni sos s opojnim orašastim notama koji jelima može dati ukusnu dubinu ukusa. No, tahini ne obogaćuje samo poslastice, već u potpunosti transformiše i jela s testeninom.
Food blogerka Niša, koja vodi Rainbow Plant Life, napisala je da tahini, kada se koristi za pripremu sosa, testenini daje bogat i izuzetno kremast ukus.
"Ova testenina s tahinijem, gotova za 30 minuta, bogata je, utešna i izuzetno kremasta! Testenina s tahinijem nije samo vrlo jednostavna za pripremu, već je i hranljiva, ukusna i lako prilagodljiva vlastitom ukusu!", rekla je Niša.

Shutterstock
Dodala je da je tahini baza sosa za testeninu, s maslinovim uljem i vodom od testenine.
"Tri sastojka zajedno stvaraju kremasti i neodoljivi sos za testeninu bez orašastih plodova, s bogatom, baršunastom teksturom koja oduševljava nepce", objasnila je.
Dodala je da susamova pasta ima suptilne ukuse orašastih plodova koji se provlače kroz sos, što ga čini idealnim za osobe alergične na orašaste plodove koje sličan ukus mogu dobiti i u verziji na bazi semenki.
U njenom receptu, testenina i brokoli premazani su sosem od limuna i tahinija pre nego što se pomešaju s belim lukom i bosiljkom. Na Redditu su kuvari amateri takođe pohvalili tahini kada su ih pitali koji je to jedan sastojak koji im je potpuno promenio način kuvanja.
"Odličan je u prelivima za salatu, jednostavnim jelima od testenine i poboljšava mnoge kremaste soseve", napisao je jedan korisnik.
Svestrana pasta takođe je pogodna za kremaste prelive za salatu, a najsličnija je po konzistenciji i ukusu puteru od orašastih plodova. "Moj omiljeni preliv čine jednaki delovi tahinija, limuna i vode s malo belog luka i soli. Vodu prilagodite željenoj gustoći", zaključio je drugi.
Bonus video: