Ove tri stvari obavezno uradite tačno u ponoć: Privući će kao magnet novac, sreću i ljubav u vaš život

Jelena Vukelić Vesti 31.12.2023 18:12 0

Nova godina je pred vratima i svi se nadamo da će nam 2024. biti bolja od ove koja odlazi. Po narodnom verovanju, postoje tri običaja koji biste trebali da ispoštujete pre nego što 31. decembra otkuca ponoć, a kako biste u narednoj godini privukli novac, sreću i ljubav!

Ove tri stvari obavezno uradite tačno u ponoć: Privući će kao magnet novac, sreću i ljubav u vaš život

Shutterstock

Sigurno ste čuli za neka verovanja i ubeđenja, prema kojima ćete, ukoliko u određeno vreme uradite određenu stvar, obezbediti sebi sreću i blagostanje.

Naravno, postoje i ona vezana za Novu godinu, a jedno od njih je i to da je potrebno da 31. decembra, ispod jastuka, stavite 12 listića papira sa 12 ispisanih želja. Narednog jutra izvadite tri papirića sa željama. Želje na ovim papirićima će se, prema verovanju, ispuniti.

Drugo novogodišnje verovanje se odnosi na otkrivanje muškarca koji vam je suđen. Ono što je potrebno da uradite jeste da 31. decembra, ispod jastuka, stavite četiri karte sa likovima kraljeva. Izvucite jednu kartu u ranim jutarnjim časovima, a prema verovanju, ta karta oslikava budućeg suđenika. Ukoliko izvučete kralja pika, suđenik će biti stariji, međutim, ukoliko izvučete kartu kralj tref, suđenik će biti neko ko ima brak iza sebe. Karta kralja herca označava nekog dosta mlađeg, a karo da će biti neko iz kruga porodice.

Treće kaže da uzmete najvredniju novčanicu iz novčanika. Pazite, veoma je važno da je to vaš novac! Presavijte novčanicu kako vam odgovara i tačno posle 23 sata 31. decembra je poklopite čašom iz koje planirate da pijete ili ste pili u novogodišnjoj noći. Vodite računa da niko ne dira čašu i novac. Pre ponoći, okrenite čašu, sipajte piće da nazdravite u čast Nove godine, uzmite novčanicu u levu ruku i držite je u trenutku kada otkuca ponoć i iz 2023. uđemo u 2024. godinu.

Komentari (0)
Loading