Da bi ćevapi bili sočni, mekani i ukusni, a ne suvi i gumeni, važno je slediti nekoliko ključnih saveta:
- Koristite isključivo juneće meso, i to iz prednjeg dela (vrat, plećka, flam i rebra), a meso ne sme biti od starijeg juneta od 18 meseci.
- Ćevape je najbolje peći u tiganju iznad roštilja, jer je važno da se neprestano okreću dok se peku.
- Dodajte malo masnoće u tiganj, zajedno sa belim lukom u ljusci i grančicom ruzmarina.
- Tiganj treba stalno da se trese iznad vatre, koja mora biti slabija kako bi se ćevapi ravnomerno ispekli iznutra i spolja.
Ovako pripremljeni ćevapi biće savršeno pečeni i puni ukusa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Bonus video: