Da bi ćevapi bili sočni, mekani i ukusni, a ne suvi i gumeni, važno je slediti nekoliko ključnih saveta:
- Koristite isključivo juneće meso, i to iz prednjeg dela (vrat, plećka, flam i rebra), a meso ne sme biti od starijeg juneta od 18 meseci.
- Ćevape je najbolje peći u tiganju iznad roštilja, jer je važno da se neprestano okreću dok se peku.
- Dodajte malo masnoće u tiganj, zajedno sa belim lukom u ljusci i grančicom ruzmarina.
- Tiganj treba stalno da se trese iznad vatre, koja mora biti slabija kako bi se ćevapi ravnomerno ispekli iznutra i spolja.
Ovako pripremljeni ćevapi biće savršeno pečeni i puni ukusa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Bonus video: