Biće bolji nego banjalučki i sarajevski, prste da poližete: Kako za 1. maj ispeći najbolje ćevape, trik je u jednoj stvari na roštilju

Nedeljko Tišanović Vesti 30.04.2025 16:41 0

Vau, ovo do sada niste probali, a biće bolji

Čišćenje roštilja

Shutterstock

Da bi ćevapi bili sočni, mekani i ukusni, a ne suvi i gumeni, važno je slediti nekoliko ključnih saveta:

  • Koristite isključivo juneće meso, i to iz prednjeg dela (vrat, plećka, flam i rebra), a meso ne sme biti od starijeg juneta od 18 meseci.
  • Ćevape je najbolje peći u tiganju iznad roštilja, jer je važno da se neprestano okreću dok se peku.
  • Dodajte malo masnoće u tiganj, zajedno sa belim lukom u ljusci i grančicom ruzmarina.
  • Tiganj treba stalno da se trese iznad vatre, koja mora biti slabija kako bi se ćevapi ravnomerno ispekli iznutra i spolja.

Ovako pripremljeni ćevapi biće savršeno pečeni i puni ukusa.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike


Bonus video: 
NIKO VIŠE NE JEDE DUBAI ČOKOLADU: IAKO IZGLEDA GROZNO, ČOKOLADA S KOSOM JE PRESKUPA! #najzena #zena #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #angelhair #chocolate ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

Komentari (0)