Biće bolji nego banjalučki i sarajevski, prste da poližete: Kako za 1. maj ispeći najbolje ćevape, trik je u jednoj stvari na roštilju

Nedeljko Tišanović Vesti 30.04.2025 16:41 0

Vau, ovo do sada niste probali, a biće bolji

Čišćenje roštilja

Shutterstock

Da bi ćevapi bili sočni, mekani i ukusni, a ne suvi i gumeni, važno je slediti nekoliko ključnih saveta:

  • Koristite isključivo juneće meso, i to iz prednjeg dela (vrat, plećka, flam i rebra), a meso ne sme biti od starijeg juneta od 18 meseci.
  • Ćevape je najbolje peći u tiganju iznad roštilja, jer je važno da se neprestano okreću dok se peku.
  • Dodajte malo masnoće u tiganj, zajedno sa belim lukom u ljusci i grančicom ruzmarina.
  • Tiganj treba stalno da se trese iznad vatre, koja mora biti slabija kako bi se ćevapi ravnomerno ispekli iznutra i spolja.

Ovako pripremljeni ćevapi biće savršeno pečeni i puni ukusa.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti


Bonus video: 
NIKO VIŠE NE JEDE DUBAI ČOKOLADU: IAKO IZGLEDA GROZNO, ČOKOLADA S KOSOM JE PRESKUPA! #najzena #zena #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #angelhair #chocolate ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)