Biće lagane, šuplje i ukusne sa širokim belim vencem u sredini: Kako se prave vazdušaste krofne kakve su mesile naše bake, evo u čemu je caka

Nedeljko Tišanović Vesti 29.04.2025 17:59 0

Potrebno je pratiti samo nekoliko ključnih koraka u pripremi i dobićete najsavršenije i najmekše krofne, spremne za punjenje, ukoliko i to poželite.

krofne

Printscreen/Youtube

Da bi krofne bile šuplje, mekane i sa karakterističnim širokim belim vencem u sredini – kao što su ih pravile naše bake – potrebno je pratiti nekoliko ključnih koraka u pripremi.

Brašno – Koristite meko brašno tip 400, jer ono daje glatko testo. Brašno tip 500, koje sadrži ljuspice žita, nije pogodno za krofne jer testo neće biti dovoljno fino.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Kvasac – Najbolje rezultate daje svež pekarski kvasac. Suvi kvasac ili prašak za pecivo neće dati onu potrebnu šupljikavost krofni.

Testo i narastanje – Testo mora da narasta polako. Nakon mešenja, ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči, pokriveno krpom. Nakon toga, izvadite krofne modlom i ostavite ih da još jednom narastu pre prženja. Ovo strpljenje je ključno za dobar rezultat.

Korica limuna – Dodavanje narendane limunove korice u testo krofnama daje osvežavajuću aromu i poseban ukus. Limun prethodno operite u vodi sa sodom bikarbonom.

Prženje – Krofne se prže u dubokom i dobro zagrejanom ulju ili masti. Ulje mora biti vruće kako testo ne bi upilo masnoću. Pržite ih kratko dok ne dobiju zlatnu boju.

Ukoliko se poštuju ovi saveti, krofne će biti lagane, šuplje i ukusne – baš kao nekad kod baka.

Bonus video:

 

img
10. 07. 2025 00:00

EXPO PIŠE ISTORIJU Ovo je bio trenutak kada je svet prvi put video budućnost

img
20. 07. 2025 08:05

Ovo može samo Leo: Mesi još nije za staro gvožđe

img
18. 07. 2025 07:23

NA STAROJ PLANINI ŽUBORI STOTINE VODOPADA Pravi su biseri prirode - od njihove lepote zastaje dah

img
11. 07. 2025 06:51

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

img
13. 07. 2025 14:59

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

img
20. 07. 2025 08:11

"Pakao" u Grčkoj – goreće tlo: Evo koje se temperature očekuju FOTO

img
14. 07. 2025 00:00

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
20. 07. 2025 08:00

Pregorele sijalice definitivno imaju veze sa srećom u životu: Neće vam pasti na pamet kakve

img
16. 07. 2025 00:00

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

img
03. 07. 2025 09:21

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

img
20. 07. 2025 08:00

Zvezda rešila gorući problem i poslala jasnu poruku pred Ligu šampiona

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
20. 07. 2025 07:48

Pokazala cenu pice na popularnoj letnjoj destinaciji: Internet gori VIDEO/ANKETA

img
07. 07. 2025 00:00

BEZ OVOGA NIKAKO NE MOŽETE DA GLEDATE FILM Da li ste znali da su kokice postale popularne zahvaljujući svetskoj izložbi?

img
16. 07. 2025 00:00

Lex specialis se odnosi isključivo na objekte koji se grade u okviru Ekspo kompleksa u Surčinu

Komentari (0)