Užasava vas NEPRIJATAN miris u STANU: Napravite jedinstven KOKTEL i oterajte PARAZITE dok oko vas SVE miriše na SVEŽE I ČISTO!

Vesti 28.12.2021 15:35 1

Postoji mnogo uzroka neprijatnih mirisa u vašem domu

Užasava vas NEPRIJATAN miris u STANU:  Napravite jedinstven KOKTEL i oterajte PARAZITE  dok oko vas SVE  miriše na SVEŽE I ČISTO!

Shutterstock

Jedna od prvih stvari koju primetimo kad uđemo u nečiji dom je miris. Ovo se verovatno dešava zato što kada dolazimo spolja, gde je prostor otvoren i nema nikakvih mirisa, naš mozak brzo registruje promene u vazduhu. 

Iako je redovno čišćenje i provetravanje najbolji način da se osigurate od neprijatnih mirisa, suština je da i najčistija kuća može imati neprijatan miris s vremena na vreme. Kupovni preparati su prepuni hemikalija, ima i onih koji nisu baš bezbedni za decu i ljubimce. Ako preferirate prirodne proizvode, onda je najbolje rešenje da napravite svoj koktel mirisa kojim ćete tretirati zaveste i nameštaj Evo kako to da učinite.

Birajte aromatične biljke poput žalfije, lavande, lovora, ruže i mente. One su savršene za sobe zbog raznih prednosti koje pružaju. Sastavite koktel od mirisa po potrebi i  imajte na umu da mešavina lavande i žalfije ima moć da otera parazite. 

 Da napravite parfem: odabrane biljke potopite u toplu vodu, a zatim ih stavite blizu zavesa tako da njihove arome impregniraju tkanine i delikatno ih parfemišu.

Vodu u kojoj su odstajale biljke  ubacite u raspršivač, dodajte par kapi eteričnog ulja, biraću citrusne arome. Da biste postigli bolji efekat možete ubaciti i malo tople vode i dodati koru pomorandže ili limuna.

 


 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Ivan Vračar
28.12.2021 16:14

Poštovani, shodno tome da već duže vreme imam problema sa gasovima a samim tim i neprijatnim mirisom u stanu, jedva čekam da probam ove osveživače. Nadam se da će pomoći :)