Ne volite AVOKADO? Ovo su četiri načina kako možete da ga konzumirate i da bude UKUSAN

Naj žena Vesti 18.08.2021 17:00 0

Avokado, ili "super-hrana", može da se jede skoro u svako doba dana i uz svaki obrok! I pošto ne samo da je bogat raznim hranjivim materijama (a osim toga, u njemu se ne otkrivaju gotovo nikakvi ostaci pesticida), vredi uvesti svakodnevno konzumiranje ovog voća

Ne volite AVOKADO? Ovo su četiri načina kako možete da ga konzumirate i da bude UKUSAN

Shutterstock

Avokado, popularan u kuhinji, takođe se sve češće pojavljuje na etiketama proizvoda u apotekama. Posebno su različite kreme i losioni za suvu i osetljivu kožu obogaćeni ovim voćem, tako bogatim vitaminima, mikroelementima i zdravim supstancama. A pošto je najbolje da brinete o svom telu iznutra, dobra je ideja da se sprijateljite sa svim vrstama kulinarskih ideja kako da jedete ovo voće u različitim prilikama. Tim pre što je, osim brojnih zdravstvenih svojstava, i ukusan!

Kako jesti avokado od jutra do večeri:

1. Umesto putera i margarina za hleb

Dovoljno je viljuškom izgnječiti meso avokada, premazati ga na krišku hleba ili kiflu i staviti uobičajene narezke, sir, ribu ili povrće - dobar početak za doručak, na primer.

2. Kako jesti slatki avokado 

Voćna salata: kriške avokada poprskajte limunovim sokom, dodajte konzervirani ananas i narezano voće - kruška, banana, breskva, kivi. Obogaćena voćna salata je spremna.

3. Nešto uz jaja? 

U kajganu ili omlet dodajte iseckani avokado ili ih koristite kao preliv preko jajeta .

Kuvano jaje prepolovite i uklonite žumance. Napravite glatku masu od žumanceta, avokada, kečapa u kombinaciji sa majonezom. Začinite solju i biberom i napunite jaje.

4. Uz krompir

Umesto maslaca ili druge masti, izgnječite oguljeni avokado (ili njegov deo, u zavisnosti od broja krompira), začinite masu solju i biberom, dodajte malo limunovog soka, samo ogulite kuvani krompir i jelo je gotovo.

Komentari (0)
Loading