Avokado, popularan u kuhinji, takođe se sve češće pojavljuje na etiketama proizvoda u apotekama. Posebno su različite kreme i losioni za suvu i osetljivu kožu obogaćeni ovim voćem, tako bogatim vitaminima, mikroelementima i zdravim supstancama. A pošto je najbolje da brinete o svom telu iznutra, dobra je ideja da se sprijateljite sa svim vrstama kulinarskih ideja kako da jedete ovo voće u različitim prilikama. Tim pre što je, osim brojnih zdravstvenih svojstava, i ukusan!
Kako jesti avokado od jutra do večeri:
1. Umesto putera i margarina za hleb
Dovoljno je viljuškom izgnječiti meso avokada, premazati ga na krišku hleba ili kiflu i staviti uobičajene narezke, sir, ribu ili povrće - dobar početak za doručak, na primer.
2. Kako jesti slatki avokado
Voćna salata: kriške avokada poprskajte limunovim sokom, dodajte konzervirani ananas i narezano voće - kruška, banana, breskva, kivi. Obogaćena voćna salata je spremna.
3. Nešto uz jaja?
U kajganu ili omlet dodajte iseckani avokado ili ih koristite kao preliv preko jajeta .
Kuvano jaje prepolovite i uklonite žumance. Napravite glatku masu od žumanceta, avokada, kečapa u kombinaciji sa majonezom. Začinite solju i biberom i napunite jaje.
4. Uz krompir
Umesto maslaca ili druge masti, izgnječite oguljeni avokado (ili njegov deo, u zavisnosti od broja krompira), začinite masu solju i biberom, dodajte malo limunovog soka, samo ogulite kuvani krompir i jelo je gotovo.