Kako se kuva pirinač: Neće se slepiti niti će biti gnjecav ako dodate 1 neobičan sastojak

Vesna Vukadinović Vesti 03.04.2025 17:20 0

Primenite ove proverene trikove i pirinač će biti savršen kada ga skuvate.

pirinač

Shutterstock

Za uspešnu pripremu jela, treba znati određene kulinarske trikove koji pomažu da jelo uspe i bude ukusnije. Da bi pirinač bio savršen, a ne slepljen i tvrd ili gnjecav, primenite trik iskusnih domaćica.

Da li da operete pirinač?

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Mnogi se pitaju da li je nužno oprati pirinač pre kuvanja kako bi se sprečilo lepljenje. Naime, kuvari preporučuju pranje pirinča iz higijenskih razloga, kako bi se uklonila prašina, insekti ili ostaci ljuske.

Sipajte malo voćnog soka

Jedan od načina da skuvan pirinač bude savršen jeste dodavanje malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuva, neposredno pre nego što počne da ključa. Limunov sok sprečava zgrudnjavanje pirinča i čini jelo vazdušastim.

Možete i ovu namirnicu da stavite

Ukoliko nemate limun pri ruci ili ne želite da ga upotrebite na ovaj način, druga opcija je dodavanje nekoliko kapi ulja u vodu pre nego što počne da ključa. Ovo će pomoći da se zrna ne slepe tokom kuvanja, već da budu razdvojena.

 

 

Komentari (0)