Verovatno ni vi to niste znali, ali postoji ispravan način za pripremu čaja. Šta god da dodajete u njega – med, limun, cimet, šećer, morate da znate kako ga pripremite. Pravilan način je otkrio profesionalni kuvar.

Shutterstock
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Profesionalni kuvar Martin Isark rekao je da ne treba koristiti proključalu vodu za pripremu čaja, piše „The Sun“. „Vreme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin“, kaže kuvar.
On je objasnio da voda treba da bude zagrejana maksimalno na 80 stepeni, jer će samo tako svi ukusi čaja lepo osetiti. Sledeći put ga pripremite tako i uživajte u zdravom aromatičnom napitku.