Znate li kako profesionalni kuvari dinstaju luk? Neće zagoreti, postaje savršeno staklast, a kuća neće ni malo mirisati posle prženja

Nedeljko Tišanović Vesti 12.03.2025 12:31 0

Jeste li probali ovako nešto?

dinstanje luka

Shutterstock

Profesionalni kuvari imaju poseban trik za dinstanje luka, koji ga čini sočnijim, ukusnijim i brže gotovim, a pritom smanjuje širenje neprijatnih mirisa.

Gordon Remzi, na primer, dodaje sodu bikarbonu i šećer prilikom dinstanja luka za variva i soseve. Ovaj metod ubrzava proces, sprečava oslobađanje sumpora (uzrok neprijatnog mirisa) i čini luk lakšim za varenje.

luk

Shutterstock

 

 

Još jedna prednost je što ovako pripremljen luk zgušnjava jelo, pa često nije potrebno dodavati zapršku. Ovu tehniku koriste vrhunski kuvari u restoranima i hotelima širom sveta.

Bonus video: 

@najzena.rs Naručila torbicu sa Temu-a, a kad je otvorila paket, pozelenela je od muke #najzena #zena #moda #temu #viral_video #viralvideos #foruyou #forupage #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading