Znate li kako profesionalni kuvari dinstaju luk? Neće zagoreti, postaje savršeno staklast, a kuća neće ni malo mirisati posle prženja

Nedeljko Tišanović Vesti 12.03.2025 12:31 0

Jeste li probali ovako nešto?

dinstanje luka

Shutterstock

Profesionalni kuvari imaju poseban trik za dinstanje luka, koji ga čini sočnijim, ukusnijim i brže gotovim, a pritom smanjuje širenje neprijatnih mirisa.

Gordon Remzi, na primer, dodaje sodu bikarbonu i šećer prilikom dinstanja luka za variva i soseve. Ovaj metod ubrzava proces, sprečava oslobađanje sumpora (uzrok neprijatnog mirisa) i čini luk lakšim za varenje.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

luk

Shutterstock

 

 

Još jedna prednost je što ovako pripremljen luk zgušnjava jelo, pa često nije potrebno dodavati zapršku. Ovu tehniku koriste vrhunski kuvari u restoranima i hotelima širom sveta.

Bonus video: 

 

Komentari (0)