Zamrznuti grašak se sprema ovako i nikako drugačije: Ukus obara sa nogu, svi u kući će tražiti da ga spremate non-stop

Nedeljko Tišanović Vesti 10.03.2025 09:27 0

Vrhunski kuvari preporučuju novi način pripreme graška, tvrdeći da je tako ukusniji i zdraviji.

grašak

Shutterstock

Dok mnogi jednostavno kuvaju grašak u ključaloj vodi ili ga spremaju na tradicionalan način sa dinstanim lukom, šargarepom i zaprškom, profesionalni kuvari predlažu drugačiji pristup.  

Njihov recept podrazumeva dinstanje zamrznutog graška na puteru, poklopljenog na tihoj vatri, kako bi se kuvao u sopstvenoj tečnosti.


Ključni sastojak je puter, koji mu daje poseban ukus, a dodatak kašike šećera čini ga još boljim. Nakon desetak minuta dodaju se začini poput belog luka i mirođije.  

Ova metoda ne samo da čuva hranljive materije već i eliminiše štetne efekte prženog luka i zaprške na stomak i varenje. Ovako pripremljen grašak može biti odličan prilog uz meso ili samostalno jelo uz pržena jaja, krompir i salatu.


Bonus video: 
Komentari (0)
Loading